even voorstellen

Mijn naam is Irma Beemster, kindercoach en leerondersteuner. Met veel plezier en liefde heb ik ruim 30 jaar in het basisonderwijs gewerkt. De wens om kinderen individuele aandacht te willen geven werd steeds groter. Toen ik de kans kreeg om mijn kennis en talenten vorm te gaan geven in een eigen praktijk, ontstond Kinderpraktijk Klavertje Vier

Met veel passie voor zowel het vak van leerkracht als van kindercoach en vanuit oprechte betrokkenheid probeer ik kinderen te helpen bij hun ontwikkeling. Dat wilde ik  toen ik juf was en dat wil ik nu ook graag voor de kinderen die bij mij in de praktijk komen.
Ik gebruik daarbij diverse creatieve werkvormen en spelletjes, omdat dit voor kinderen een prettige en ontspannen manier is om tot nieuwe inzichten te komen. Welke werkvorm of spel wordt ingezet ligt aan de behoeft en interesse van het kind.

Aangezien de kwaliteiten en interesses van elk kind anders zijn, is ook elk begeleidingstraject anders. Ik ga altijd uit van wat het kind nodig heeft, uiteraard in overleg met u als ouder. Samen met uw kind ga ik graag op zoek naar zijn sterke kanten, zodat hij deze (weer) kan inzetten om zich fijner te voelen.

Het logo van mijn praktijk staat voor geluk: samen proberen we het kind (en daarmee u als ouder) een stukje gelukkiger te maken. Maar tevens is de betekenis van de vier klaverblaadjes van belang:

Ik doe                         het kind doet iets (vertoont bepaald gedrag of reageert op een bepaalde manier),
                                    waar het niet gelukkig mee is
Ik wil                          het kind bepaalt wat het daarvoor in de plaats wil doen
                                   (bijv. ander gedrag of andere manier van reageren)
Ik kan                         de talenten en kwaliteiten van het kind worden ingezet om het doel te bereiken
Ik leer                        het kind oefent de nieuwe situatie, net zolang tot het vanzelf gaat

Kinderpraktijk Klavertje Vier is geregistreerd bij Adiona, een beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten.